Дополнителна опрема и колекција

Дознајте повеќе

Серија 40

Богато опремена серија 40 Ваша ќе од 20.490 EUR

Дознај повеќе

Серија 90

Богато опремена серија 90 Ваша ќе од 49.990 EUR

Дознај повеќе

Акција

Вести и настани

Новото Volvo XC40 е прогласено за Европски Автомобил на Годината за 2018

Новото Volvo XC40 компактно SUV е прогласено за Европски Автомобил на Годината за 2018 пред саемот во Женева, Швајцарија. Ова е прва победа во ова престижно наградување за Volvo Cars, производителот на премиум автомобили.

Повеќе

Volvo XC60 е најбезбедниот автомобил за 2017 година според Euro NCAP

Volvo XC60 е прогласен за возило со најдобри перфоманси во класата на големи теренски возила, како и за автомобил со најдобри целокупни перформанси за 2017 година во рамки на престижните Euro NCAP 2017 награди за безбедност.

Повеќе

Volvo Cars објави рекордна продажба во 2017 година

Рекордна продажба во 2017 година објавува Volvo Cars, производителот на премиум возила. Глобалната продажба е зголемена за 7 отсто во однос на 2016 година, односно продадени се 571.577 возила.

Повеќе